Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ρολάκια με αυγά, μπέικον και τυρί κρέμα

 

Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και χορταστικό πρωϊνό και όχι μόνο. Μια απλή ιδέα για αυγά σκραμπλ με μπέικον,σε ζύμη, μαζί με τυρί κρέμα και ρεγκάτο, Ψήνονται στο φούρνο για λίγη ώρα… ίσα-ίσα να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει όμορφα η ζύμη…

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 1 κοφτό κ.γ. βούτυρο
  • 2 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα αυγά + 2 κουταλιές γάλα, χτυπημένα με το σύρμα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Μασκαρπόνε ή Philadelphia 
  • 50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

 

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε ένα μέτριο ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το μπέϊκον για 3-4 λ. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λ ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Απλώνετε το φύλλο ζύμης σε πάγκο εργασίας και το κόβετε σε 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια. Αλείφετε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το τυρί κρέμα και από πάνω μοιράζετε ισομερώς το μείγμα χτυπημένων αυγών-μπέϊκον. Πασπαλίζετε από πάνω και πάλι ισομερώς το τριμμένο τυρί ρεγκάτο.
  4. Τυλίγετε κάθε κομμάτι φύλλου σε ρολό και το τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα. Αλείφετε την επιφάνεια με το κρόκο αυγού και ψήνετε τα ρολάκια στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 25 λ. 

 

Egg-bacon-cream-cheese-rolls-3

Αναρτήθηκε στις 08/06/2022 σε Ορεκτικά – Μεζέδες, Πίτες, Συνταγές

Source link