Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Feng Shui: Συμβουλές Φενγκ Σούι για αρχάριους

Σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν το φενγκ σούι, την αρχαία κινεζική πρακτική της ευθυγράμμισης του διαστήματος, η αναζωογόνηση της ζωής σας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η μετακίνηση πραγμάτων. Νιώθετε περισσότερο άγχος όταν το σπίτι σας είναι ένα χάος; Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του φενγκ σούι, αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του χώρου σας και του τρόπου που αισθάνεστε όταν βρίσκεστε σε αυτόν. Πώς μπορείτε να εφαρμόσετε το φενγκ σούι στο σπίτι σας;

Χρησιμοποιήστε το φυσικό φως

Το φυσικό φως παρέχει μετρήσιμα οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση των επιπέδων της βιταμίνης D, η μείωση της εποχικής κατάθλιψης και η βελτίωση του ύπνου. Εκτός από τα οφέλη του για την υγεία και τη διάθεση, το φως είναι βασικό συστατικό του φενγκ σούι επειδή θεωρείται πηγή ενέργειας. Δεδομένου ότι το φενγκ σούι έχει να κάνει με τη ροή του τσι, όσο περισσότερο φυσικό φως, τόσο το καλύτερο.

Μια μη ακαδημαϊκή έρευνα σε περισσότερους από 1.600 υπαλλήλους της Βόρειας Αμερικής διαπίστωσε ότι το φυσικό φως και η θέα στην ύπαιθρο θεωρούνταν τα κορυφαία προνόμια γραφείου, ξεπερνώντας τα άλλα οφέλη των εργαζομένων, όπως οι καφετέριες και τα γυμναστήρια. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 47% των εργαζομένων ένιωθαν κουρασμένοι λόγω της απουσίας φυσικού φωτός στο γραφείο τους. Ανοίξτε λοιπόν αυτά τα παράθυρα, αφήστε το φως να μπει και βάλτε αυτή την ενέργεια να ρέει.

Φέρτε τη φύση σε εσωτερικούς χώρους

Τα φυτά σε γλάστρες κάνουν περισσότερα από το να κάνουν ένα δωμάτιο έτοιμο στο Instagram. Το να φέρεις τη φύση μέσα είναι η θεμελιώδης αρχή του φενγκ σούι. Στην πραγματικότητα, το “feng” μεταφράζεται σε “άνεμος” και το “shui” μεταφράζεται σε “νερό”. Ως εκ τούτου, το φενγκ σούι επιδιώκει να δημιουργήσει την ηρεμιστική αίσθηση της φύσης και το να έχεις φυτά σε εσωτερικούς χώρους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνεις.

Σε έρευνα που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι άνθρωποι που είχαν πρόσβαση σε χώρους πρασίνου ή θέα στη φύση είχαν υψηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης και ευτυχίας και λιγότερη κατάθλιψη, άγχος και μοναξιά σε σύγκριση με εκείνους που ήταν πιο απομονωμένοι μακριά από τη φύση. Ορχιδέες, μπαμπού – θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε φυτό – απλώς φέρνουν λίγη πράσινη ενέργεια στο χώρο. Ενισχύουν τη ροή της ενέργειας, ή chi, για να απολαύσετε τον χώρο.

Κάντε την κρεβατοκάμαρά σας ένα καταφύγιο

Το υπνοδωμάτιό σας θα πρέπει ιδανικά να έχει μια αναζωογονητική ενέργεια και να είναι το αγαπημένο σας μέρος για να πάτε στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Συστήνεται η χρήση πρακτικών που μοιάζουν με σπα στην κρεβατοκάμαρα, όπως απαλό φωτισμό, αρωματοθεραπεία, φυτά, λάμπες αλατιού και μηχανήματα θορύβου. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον που είναι πολύ γαλήνιο ή δημιουργήστε ένα περιβάλλον που τρέφει πραγματικά την ψυχή σας. Ακολουθούν μερικές συστάσεις για να ξεκινήσετε.

  • Αφαιρέστε τους καθρέφτες. Στο φενγκ σούι, οι μεγάλοι καθρέφτες πιστεύεται ότι δημιουργούν υπερβολική ενέργεια και εμποδίζουν τον ξεκούραστο ύπνο στην κρεβατοκάμαρα.
  • Ρυθμίστε τους αντίστοιχους τελικούς πίνακες. Τα ζευγάρια που μοιράζονται ένα υπνοδωμάτιο καλό είναι να έχουν ταιριαστά τραπέζια σε κάθε πλευρά του κρεβατιού. Τα ταιριαστά τελικά τραπέζια πιστεύεται ότι δημιουργούν μια αίσθηση αρμονίας και ισορροπίας στη σχέση ενός ζευγαριού.
  • Τακτοποιήστε κάτω από το κρεβάτι. Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε κάτι κάτω από το κρεβάτι σας, κρατήστε το σε αντικείμενα που σχετίζονται με τον ύπνο, όπως μαξιλάρια ή κουβέρτες. Τα αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι εμποδίζουν τη ροή του τσι. Είναι επίσης συχνά συναισθηματικά φορτισμένοι, όπως αναμνηστικά από προηγούμενους συντρόφους, αναμνήσεις από την παιδική ηλικία ή ακόμα και χαρτιά διαζυγίου – όλα αυτά δημιουργούν ενέργεια που μπορεί να σας κρατήσει στάσιμους.

  • Αφαιρέστε τις ηλεκτρονικές συσκευές. Προσπαθήστε να κρατάτε τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, έξω από την κρεβατοκάμαρα. Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών που εκπέμπουν μπλε φως πριν πάτε για ύπνο μπορεί να σας εμποδίσει να έχετε ξεκούραστο ύπνο. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες των smartphone εκτοξεύει τον κιρκάδιο ρυθμό του σώματος και μειώνει τα επίπεδα μελατονίνης, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να κοιμάστε τη νύχτα.

Προσέξτε την μπροστινή σας πόρτα

Η εξώπορτά σας αντιπροσωπεύει το πρόσωπό σας στον κόσμο. Σκουπίστε το εξωτερικό της μπροστινής πόρτας σας. Θα πρέπει επίσης να παραμένει χωρίς ακαταστασία και ο αριθμός του σπιτιού πρέπει να είναι ορατός και εύκολος να βρεθεί. Αν ένας ντελιβεράς δεν μπορεί να βρει την πόρτα σας, το chi δυσκολεύεται να τη βρει. Ο στόχος είναι να ανοίξετε την ενέργεια στην εξώπορτά σας. Η πόρτα πρέπει επίσης να ανοίγει πλήρως για να επιτρέπει στους ανθρώπους να εισέρχονται χωρίς εμπόδια, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τυχόν ξένα αντικείμενα.

Χρησιμοποιείτε την κουζίνα σας τακτικά

Το φενγκ σούι δεν είναι μόνο να σχεδιάζετε πού κοιμάστε, χαλαρώνετε ή εργάζεστε. Αφορά κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας σας. Η κουζίνα σας αντιπροσωπεύει τον πλούτο και τους πόρους σας. Το πόσο καλά μπορείτε να μαγειρέψετε μόνοι σας σχετίζεται άμεσα με το πώς τα πάτε στον κόσμο. Ακόμα κι αν δεν μαγειρεύετε, φροντίστε να λειτουργεί και αν όχι, επισκευάστε την.

Χρησιμοποιείτε την κουζίνα σας μία φορά την ημέρα για να ενεργοποιήσετε την ενέργεια της φωτιάς στο σπίτι σας. Όταν μαγειρεύετε φαγητό, αλλάζετε ένα πράγμα σε κάτι άλλο. Η φωτιά είναι αυτή που δημιουργεί αυτή τη μεταμόρφωση. Τέλος, ελέγξτε το ψυγείο και το ντουλάπι σας για να δείτε τι πρέπει να πετάξετε, όπως ληγμένα καρυκεύματα ή άθικτα αντικείμενα στην κατάψυξη. Αν έχετε παλιά, ληγμένα ή χαλασμένα τρόφιμα, αυτό αντιπροσωπεύει αυτό που κρατάτε στο σώμα σας.

Κρεμάστε πολυδιάστατα έργα τέχνης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε έργα τέχνης για να ενθαρρύνετε το φενγκ σούι. Εάν αγαπάτε ένα έργο τέχνης, ενσωματώστε το στη διακόσμηση του φενγκ σούι σας. Να θυμάστε: Ό,τι βάζετε στο χώρο σας πρέπει να σας κάνει να νιώθετε καλά. Κρεμάστε φωτογραφίες της φύσης στο χώρο σας ή έργα τέχνης που σας επιτρέπουν να κοιτάξετε μακριά. Οι πίνακες με στρώσεις ή ορίζοντα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους. Βοηθούν επίσης να μαλακώσει ο χώρος.

Δημιουργήστε έναν ήσυχο χώρο

Για να παραμείνετε προσγειωμένοι, είναι σημαντικό να αναζητήσετε μια ξεκούραστη μοναξιά. Δημιουργήστε έναν ήσυχο χρόνο για τον εαυτό σας, ακόμη και για 5 έως 10 λεπτά ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να κάνετε. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να είστε στη φύση και μην ανοίγετε το τηλέφωνό σας. Ένα ήσυχο μέρος για τον εαυτό σας μπορεί να είναι οπουδήποτε: ένα δωμάτιο στο σπίτι σας, ένα μέρος στη γειτονιά σας, κάπου στη φύση ή οπουδήποτε νιώθετε ότι μπορείτε να αναπνεύσετε προσεκτικά. Απλώς προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τον εαυτό μας ανάμεσα σε όλα αυτά τα πράγματα που μας περιβάλλουν. Αυτό είναι το φενγκ σούι: Είναι μια πράξη εξισορρόπησης.

Source link